Sorry, the text on this site is only in Swedish so far.

Acrobat Reader krävs!

Annars kan man inte öppna pdf-filer!

Först hade jag inte tänkt göra några sidor i html‑format, utan gå direkt på en sida i pdf‑format som handlar om en släkting till Josef och Elisabeth Fritzl, men som det står i stycke 2.4 i denna bok (närmare bestämt på sidan 25 i den ej till annat språk översatta svenska versionen av boken) går det inte att öppna pdf‑filer om man inte har Acrobat Reader installerat i sin dator. För att det inte ska bli problem för någon (åtminstone ingen som har dator) att öppna sajtens pdf‑filer (ursprungligen bara en, men sedan oktober 2016 tre) satte jag ihop denna html‑sida (som endast kräver att man har en webbläsare installerad) med en länk till hur man graits laddar ner och installerar Acrobat Reader.

Troligen kan du öppna pdf‑filerna (eller installationslänken) och även om du har ett operativsystem på ett språk där de tre sista bokstäverna i det svenska alfabetet och tyskt y saknas kan du nog läsa alla de tecknen rätt i pdf‑filerna, men om du varken använder dator, iPad eller iPhone, utan en annan mobiltelefon kan det hända att ingen av länkarna i nederdelen av denna sida fungerar.

Den ursprungliga pdf‑filens titel inleds: Han var född Fritzl..., sedan beskriver jag på 86 sidors text vad jag har hittat på att en släkting till Fritzls, som blev kända i världen 2008, gjorde i sitt liv. Jag fick den idén när jag hade läst i en bok att även han försvann en gång i tiden. Det var år 1939. Jag har hittat på att han då bytte namn, och 1945 bosatte han sig i mitt hemland Sverige. Här uppnådde han en ganska hög ålder, utan att hans bekanta före 1939 anade något.

När jag hade skrivit klart den pdf‑filen, som kan kallas för en e‑bok, fick jag ett tag idén att göra om det till en bok, men i dagsläget är det inte aktuellt. Som bilden nedan visar valde jag istället att installera Adobes layoutprogram InDesign i min dator (bilden är alltså ett utdrag från min fil i InDesign, så att du ser hur du kan ställa in det så att det ser bra ut för dig).

filutdrag

I länk nr 2 i listan nedan kan du klicka på InDesign i vänstra delen för att installera InDesign i din dator. Därefter kan du läsa vad jag har skrivit i något som mer liknar en bok (med indragna stycken samt tydliga vänster- och högersidor). Om du undrar över hemsideadressen i bilden så hade jag tidigare ett konto hos min internetleverantör för uppringd uppkopplig, Glocalnet, vilket jag inte har kvar. Bilden är alltså ett exempel. Självklart står nu rätt hemsideadress i InDesign‑filen och alla sajtens länkar ska gå rätt.

När jag skrev min text använde jag en del källor (inte bara de böcker jag nämnde ovan). Från en helt annan bok jag nämner i textfilerna fick jag i början av 2016 en idé om hur en annan man som också hade hemligheter i sin familj kan ha agerat (sista länken i länklistan nedan).


Till pdf‑filen "Han var född Fritzl..." om du tror eller vet att du kan öppna den
(det kan möjligen ta någon minut innan den innehållsrika pdf‑filen laddas ner. Om den sedan visas i onaturlig storlek får du klicka på diverse tecken i det verktygsfält som torde dyka upp på sidan och ställa in en lämpligare storlek)

Installera annars Acrobat Reader
(klicka där det står Adobe Acrobat Reader DC i nederdelen av sidan. Om det är en dator du har borde du komma till ytterligare en sida som känner av datorns OS och språk. Klicka där på installationslänken. Gå gärna sedan tillbaka och klicka på länken till InDesign‑installationen, eller om du har Acrobat Reader kan du klicka på den länken direkt)

När du har InDesign installerat i din dator kan du (förhoppningsvis) öppna denna fil i InDesign, men var beredd på att det tar ett tag att öppna den.

Till min nyare pdf‑fil
(den är bara 4 sidor lång, och finns inte i InDesign‑format, åtminstone inte än)Skicka gärna synpunkter på det jag skrivit till någon av e‑postadresserna
fwh253k@gmail.com eller jo5h2pe@outlook.com
(jag väljer att inte länka, ifall du inte har något e‑postprogram installerat).

Även på min Facebook‑sida kan jag ta emot meddelanden.

Hittills inkomna synpunkter från andra (självklart anonyma, i en pdf‑fil)

Sidan senast ändrad enligt tiden i din webbläsare.